Reversiemethode voor ouder en kind

Reversie methode voor ouder en kind

 De Reversie Methode®

In de praktijk zien we dat onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaring aanlopen waarvoor wij, als ouders, hen hadden willen beschermen. Kinderen zijn ervaringsdeskundigen. Ze reageren nauwelijks op wat je zegt ze reageren op dat wat je uitstraalt en dat wat je doet. Dit maakt dat een kind primair reageert op jou. Het spiegelt jou.

Wat doet de Reversie Methode®?

De Reversie Methode® gaat terug naar dat stuk in jou dat gespiegeld wordt door je kind. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf verandert. Je kind blijft dus onbelast als jij ermee aan het werk bent maar wordt wel meegenomen.  

Bij eigen vraagstukken is het de omgeving die jou de stukken spiegelt die in jouzelf aanwezig zijn. Oude stukken waar je je vaak niet bewust bent kunnen weer bewust worden en geheeld worden door de reversiemethoden.

Voor wie is de Reversie Methode® bedoeld?

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen optimaal willen begeleiden en beter willen begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd opzoek gaan naar positieve indrukken. Ze passen zich dus aan de omstandigheden aan. Deze aanpassingen van hun natuurlijk gedrag kan gevolgen hebben op gedragsniveau en op fysiek niveau. De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die op zoek willen gaan naar een prettigere omgangssituatie.

Hiernaast kan de reversiemethode ook ingezet worden om een dieper inzicht te krijgen in eigen thema’s en stukken waar je als volwassenen tegenaan loopt.

Hoe werkt het?

De Reversie Methode® maakt gebruik van de 6 fases uit de Klassieke Ontwikkelingspsychologie en de Twaalf Kernverlangens. In ons leven hebben we een aantal vaardigheden te ontwikkelen, en daarvoor dienen we voldoende gevoed te zijn met dat wat we nodig hebben om tot een schitterend autonoom wezen te kunnen groeien. De Reversie Methode® maakt een indexering van deze praktische en emotionele voeding. Deze worden de Twaalf Kernverlangens genoemd. Zorg, geruststelling, bewondering, vertrouwen, aanmoediging, goedkeuring, begrip, respect, erkenning, bevestiging, waardering en acceptatie. Elke leeftijdsfase heeft zijn eigen specifieke kernverlangens. Zo heeft een puber veel erkenning en bevestiging nodig, maar ook begrip en respect. Wanneer de puber dit niet krijgt, zal het moeilijker worden om deze leeftijdsfase goed te doorlopen. De puber zal zich beschermen tegen de pijn die het daarmee oploopt. Het past zich aan. Deze bescherming is vaak onbewust, maar wel nadrukkelijk aanwezig en draagt hij nu nog steeds bij zich. Het vormt de basis voor de ‘problemen’ die je ervaart met of bij je kind. Wanneer onze kinderen het moeilijk hebben, raakt dat een stuk in ons. De Reversie Methode® laat zien dat het niet ons kind is dat ons zo raakt, maar dat het de pijn is van het kind in onszelf.

Middels kinesiologie insteek door spiermeting wordt het onbewuste gemeten en kan er geheeld worden op de stukken die zich bewust zijn geworden.

Resultaat!

De Reversie Methode® is een geweldig instrument om los te komen van je verleden, zodat de geschiedenis ook echt de geschiedenis blijft en jij samen van je kind kan genieten. Het mooie van deze werkwijze is dat het resultaat ook zichtbaar wordt in elke andere relatie. De reversiemethode kan daarom ook goed voor eigen vraagstukken ingezet worden waar je merkt vast te lopen of geraakt wordt.
Founder Reversie Methode® | Sylvia Leegwater

Sylvia Leegwater (voorheen Roosendaal) is de founder van de Reversie Methode®. Sylvia is tevens de ontwikkelaar en hoofdtrainer van de Gezin- en Kindercoach opleiding bij Dreamchild te Wormerveer. Ze schreef diverse boeken voor ouders en kinderen waaronder ‘Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft’. De Reversie Methode® heeft zich bewezen als effectieve methodiek, daardoor is het een gelicenseerde methodiek en een beschermde naam.