Kinderen & jongeren

Kinderen en jongeren

LAAGDREMPELIG, KORTDUREND EN OPLOSSINGSGERICHT 

Voor als je kind bijvoorbeeld hoog gevoelig is. 

In de begeleiding van kinderen gaan we samen ontdekken wat bij jou hoort. In de ontwikkeling van een kind zijn er nogal wat stappen te nemen. Groot worden gaat niet vanzelf. Hoe ga je om met dingen die je spannend vindt of waar je heel boos van wordt ? Voor jezelf als kind kunnen deze gevoelens heel bedreigend zijn en staan zij voor het gevoel wat je zo graag wilt beleven ; veiligheid, erkenning , plezier, geluk en groei. Als hierbij ook nog eens sprake is van een diagnose of (hoog) gevoeligheid kunnen de stappen  in je ontwikkeling extra moeilijk zijn of lijken. Als ouder ken jij je kind het beste en zal je als eerste merken dat je kind zichzelf niet is, niet lekker in zijn vel zit.  Lees meer.

JONGEREN 

HELPEN MET HET VINDEN VAN JE EIGEN KRACHT 

Als je veel piekert, moeilijkheden ervaart in het contact met medeleerlingen of binnen je gezin en  jij je niet happy voelt kan het voor jou goed zijn om alleen of met je ouders de stap te nemen naar begeleiding.  Lees meer. 

 

Trainingen voor (hoog) gevoelige kinderen

De term (hoog) gevoelig of (hoog) sensitief wordt steeds meer bekend wat niet vreemd is als je weet dat ongeveer 20 % van de kinderen hoog gevoelig is! lees meer 

Wat betekend (hoog) gevoelig zijn?

Hooggevoelige of hoogsensitieve kinderen en volwassenen merken veel op. Ze zijn gevoelig voor prikkels. lees meer