UA-112160206-1

Kinderen en jongeren

laagdrempelig, kortdurend en oplossingsgericht

Voor als je kind bijvoorbeeld hoog gevoelig is. 

In de begeleiding van kinderen gaan we samen ontdekken wat bij jou hoort. In de ontwikkeling van een kind zijn er nogal wat stappen te nemen. Groot worden gaat niet vanzelf. Hoe ga je om met dingen die je spannend vindt of waar je heel boos van wordt ? Voor jezelf als kind kunnen deze gevoelens heel bedreigend zijn en staan zij voor het gevoel wat je zo graag wilt beleven ; veiligheid, erkenning , plezier, geluk en groei. Als hierbij ook nog eens sprake is van een diagnose of (hoog) gevoeligheid kunnen de stappen  in je ontwikkeling extra moeilijk zijn of lijken. Als ouder ken jij je kind het beste en zal je als eerste merken dat je kind zichzelf niet is, niet lekker in zijn vel zit. 

 In de sessies gaan we samen ontdekken waar je blij van wordt en waar je kwaliteiten liggen. Ik werk graag laagdrempelig, kortdurend en oplossingsgericht. Dit wil zeggen dat we op een speelse en creatieve manier werken op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Via gerichte spellen, tekenen, knutselen, verhalen, visualisaties en oefeningen gaan we aan de slag. Als kind mag je ervaren wie jij bent en waar jouw krachten en talenten liggen. De oplossingen zijn eindeloos als je weer vanuit je eigen kwaliteiten kunt en mag leven! 

 Waar nodig zet ik methodieken in vanuit de cognitieve Gedrags- Therapie een praktische en veel gebruikte methode om je beter te voelen. Hiernaast zijn lichaamsgerichte methodieken mogelijkheden om waar nodig toe te passen. Zoals EFT of chakra- balancing. 

 Graag wil ik hierbij benadrukken hoe belangrijk  ouders zijn in de ontwikkeling van hun kind. Daarom zal tijdens het afgesproken traject altijd samenwerking gezocht worden met de ouders. Zodat jullie als gezin weer met vertrouwen verder kunnen. 

Vaak werk ik in de combinatie met ouder en kind middels de reversiemethode waarbij voor het kind de weg vrij wordt gemaakt om echt te mogen en kunnen veranderen en waar jij het meest je geluk kunt ervaren ! Deze methode doet goed voor ouder en kind! ( zie volwassenen).

JONGEREN 

HELPEN MET HET VINDEN VAN JE EIGEN KRACHT 

Als je veel piekert, moeilijkheden ervaart in het contact met medeleerlingen of binnen je gezin en  jij je niet happy voelt kan het voor jou goed zijn om alleen of met je ouders de stap te nemen naar begeleiding. 

Als jongere sta je voor de uitdaging om jouw pad richting te geven met alle weerstanden, emoties en onzekerheid die daarbij horen. 

Met mij  kan je vrijuit praten en je kan mijn ervaring en creativiteit gebruiken om je ideeën aan te toetsen. Ik wil je graag helpen je eigen kracht en motivatie te ontdekken. Ik zoek samen met jou naar jouw kwaliteiten en hoe je die kan inzetten om jouw doel te bereiken. Hierbij zal ik je aanmoedigen  om beperkende gedachten aan te pakken die je ervan weerhouden om te doen wat jij zou willen. 

Wil je los komen van je angsten- woede- verdriet ? Samen kunnen we onderzoeken waar deze vandaan komen en wat het stand houdt. Gaat het niet lekker in het gezin ? Ik kan je helpen om de vertaal slag te gaan maken of samen met het gezin de dynamiek  te verhelderen. 

Afhankelijk van wat bij jou past zal ik de begeleiding op je aanpassen.  

Om de veiligheid van jongeren te waarborgen is het de keuze van de jongere zelf in hoeverre zijn/haar ouders betrokken worden in het traject.  

 

jij mag zijn wie je bent

om te worden wie je bent

maar nog niet kunt zijn

en je mag het worden

op jouw manier

en in jouw tijd